Carian Artikel di sini

Thursday, August 14, 2008

Rahsia Surah Al-Kautsar


*Bismillah...hirohma....nir'roh him.....*"Innaa ak'thoina'kalkautsar, fashallilirabbikawanhar, innashania'ka huwalabtar".

Surah Al-Kautsar Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik. Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi. Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w.kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 org yangdikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib. Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t.makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya'allah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan airmawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10 x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10 x, mudah-mudahanAllah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5) Jika membacanya 1,000 x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut khyusuk ketikamenunaikan solat.

7) Jika org teraniaya dan terpenjara membacanya sebyk 71 x Allah s.w.t.akan memberi bantuan kepadanya krn dia tidak bersalah tetapi dizalimi. Perkara yang baik kita amalkan selalu.

No comments:

Artikel-Artikel Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terjemahan Bacaan AL-Quran Untuk Dihayati Bersama

Listen to Quran